Z cukrzycą na grillu

Lato to idealny czas na spotkania z przyjaciółmi, pikniki i grillowanie na świeżym powietrzu.
Ale jak delektować się pysznymi letnimi potrawami będąc diabetykiem? Nadal możesz cieszyć się pełnią lata, jeśli będziesz przestrzegać kilku prostych zasad:

  • Pamiętaj o regularnych pomiarach cukru oraz przyjmowaniu leków
  • Jedz z umiarem, wybieraj chude, grillowane mięso (np. drób, ryby)
  • Spróbuj włączyć do menu grillowane warzywa oraz surowe warzywa jako przystawki
  • Zastąp majonez musztardą oraz używaj oliwy z oliwek do sosów zamiast sosów na bazie majonezu
  • Staraj się ograniczyć spożywanie pieczywa oraz chipsów i dipów
  • Pij wodę, unikaj napojów z dodatkiem cukru, soków oraz alkoholi
  • Jeśli chcesz spróbować wysokokalorycznej potrawy, nałóż sobie na talerz bardzo małą porcję
  • Pamiętaj o aktywności fizycznej i baw się dobrze!!!
4.64706
Ten artykuł oceniły 17 osoby .